Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Και το Σαρρή χτενίζεται...

Πολλά ηρεμιστικά έχω χρειαστεί τις τελευταίες ημέρες.
Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ από χτυπημένο σκληρό, αρχίζει το πανελλαδικό barbecue. Για να πω την αλήθεια, δεν πολυκατάλαβα τι έγινε στην αρχή. Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, ακούω στις ειδήσεις. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, σκέφτομαι και χαλαρώνω. Μετά ακούω ότι απειλούνται χωριά. Μέχρι να καταλάβω τι έχω ακούσει, αρχίζει ο πανικός. ΝΕΚΡΟΙ! 6...9...13...15...21. Δεν προλαβαίνω να μετρήσω. Η νεκρολαγνεία στα κανάλια παίρνει τ' απάνω της. Καρβουνιασμένα πτώματα, ο ένας, πύρινος θάνατος, ο άλλος, εθνική τραγωδία ο τρίτος. Και το κοντέρ του Χάρου να μετράει προς τα πάνω. Οι κάμερες να κεντράρουν οφθαλμολάγνα στην γιαγιά που τραβάει τα μαλλιά της. Κι ενώ ο τύπος με το καπνισμένο φανελάκι, αναψοκοκκινισμένος, κλαίγοντας με αναφιλητά, προσπαθεί να σβήσει το σπίτι του που έχει λαμπαδιάσει με το λάστιχο του ποτίσματος , ένα μικρόφωνο χώνεται μπροστά του. "Πως αισθάνεστε για την καταστροφή;", ρωτάει η δημοσιογράφος με το ταγέρ και το μαλλί κομμωτηρίου. Της κατεβάζεις όλα τα καντήλια και τους Αγίους του εορτολογίου ή όχι;
Εν τω μεταξύ, πρώτη φορά στα εικοσιεννιά μου χρόνια ακούω τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να λένε τόσες πολλές μαλακίες μαζεμένες. Μετά την αλήστου μνήμης "ασύμμετρη απειλή", ήλθε και ο Βουλγαράκης- Υπουργός Πολιτισμού, για τ' όνομα του Θεού!- για να πετάξει το αμίμητο: "Γλιτώσαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, απλά καήκανε κάτι δέντρα.".Και μιλάει για το Ιερό Άλσος του Κρονίου λόφου, γαμώτο, από το οποίο δεν έμεινε ούτε κλαδάκι! Συγνώμη κε Υπουργέ, αλλά πόσο μαλάκας είστε;
Και σήμερα έρχεται το τελευταίο να με αποτελειώσει.
Μου λέει ο αδερφός μου "έλα να δεις κάτι!". Και βλέπω το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας της αοιδού Έφης Σαρρή. Για ένα λεπτό και εικοσιτέσσερα δευτερόλεπτα που διαρκεί, αισθάνομαι εντελώς φυτό. Μα τους Θεούς των Ελλήνων, αν ήμουνα μέλος κόμματος με τέτοιο πράγμα στο ψηφοδέλτιο μου, θα έκανα χαρακίρι!
Συννέλληνες, δεν αντέχεται η κατάσταση! Σας παρακαλώ...σταματήστε την Ελλάδα να κατέβω!

6 σχόλια:

  1. proti fora stin zoi mou viono tetoia tragodia
    oi nekroi exoun xeperasei tous 60,
    dekades xoria svistikan apo ton xarti, xiliades stremmata katastrafikan metaxi ton opoiwn kai 16 dasi pou itane upo prostasia. Ekatontades anthropoi exasn ta spitia tous, tis douleies tous, tin periousia tous.
    elpizo na min iparxoun alla thimata kai i katastrofi na stamatisei edo.
    Avrio tetarti ginetai stin Athina siopili diamartyria, kati analogo san ki auto pou eixe ginei kai me tin Parnitha ipotheto.
    O kathenas autes tis meres vgainei kai leei oti na nai, mia milane gia asimetres apeiles, mia gia exogiinous pou mas kataskopevoun.... Me ton politiko pou eknevristika perissotero tis teleftaies meres einai o Giorgakis,kala re file ok ftaiei i Kivernisi, se mia tetoia tragodia omos den koitas mono na to ekmetallefteis politika, den vgaineis apla gia na vriseis ama theleis na kiverniseis kai tin xora, kaneis kai kati ... , rixneis kai kamia idea etsi gia na paizei...
    elpizo na stamatisei edo to kako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το θέμα των πυρκαγιών τι να πει κανείς. Τα έχουν πεί όλα οι πολιτικοί. Τώρα σε ό,τι αφορα το βίντεο... έχω μείνει αφωνος!
    Είχα αναγνωρίσει τις καλλιτεχνικές ανηχυχίες της κυρίας Σαρρή, αλλά ομολογουμένως δεν περίμενα τέτοιο βαθος πολιτικής σκέψης.

    Αστειεύομαι ασφαλώς. Αλλωστε τι μας φταίει η Σαρρη; Εχουν προηγηθεί άλλοι και αλλες.

    Πάντως το βίντεο με οδήγησε σε μακρινα μονοπάτια αυτοσυνείδησης. θα σκεφτώ σοβαρα αν θα ψηφίσω ή αν θα ξεγυμνωθώ μπρόστα στο εκλογικό κέντρο φωνάζοντας "ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ!" καλώντας τους ψηφοφόρους να μετανοήσουν.

    ΥΓ. Εχω διαβασει την κοινωνική σημασία των βλακών. Μικρο αλλα περιεκτικό δοκίμιο. Απολαυστικό!

    ΥΓ2. Η εικόνα του προφίλ σου είναι Ιερώνυμος Μπος, σωστά; Η δικια μου είναι Rene Magritte. Σουρρεαλιστικα στοιχεια και στα δύο. Ωραία επιλογή.

    adios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε fidelio,σ'ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να περάσεις απ'τα μέρη μου!Η εικόνα είναι το μεσαίο τμήμα από το γνωστό τρίπτυχο του Μπος "Επίγειος Παράδεισος-Ο Κήπος των Επιγείων Απολαύσεων-Κόλαση" που βρίσκεται στο μουσείο του Prado.Από Rene Magritte, ψηφίζω Golconda δαγκωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα! Ανταποδίδω τις ευχαριστιες. Αλλωστε εσυ περασες πρώτος από τα μέρη μας.

    Αν γνωρίζεις καποιο site με πινακες ζωγραφικης, όπου μπορω να ανοίγω φωτο και να αποθηκεύω στον υπολογιστή μου, θα σε παρακαλούσα να μου πεις. Ξερω μονο το www.abcgallery.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. fidelio, δυστυχώς δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο. Μερικές φορές όμως που χρειάστηκε να βρω κάποιους πίνακες, πολλές φορές ήταν αλλοιωμένοι ή σε χαμηλή ανάλυση.Αυτό γίνεται λόγω πνευματικών δικαιωμάτων κυρίως, ιδιαίτερα σε sites με posters. Πάντως, μια βόλτα από την αγγλική Wikipedia μπορεί να σου βγάλει λαγούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά απο αυτό το βιντεάκι, έχω ξεχάσει φωτιές,θύματα,οικολογικές καταστροφές,μαραθώνιους αλληλεγγύης,διακαναλικές συνεργασίες και πολιτικούς λόγους επι πτωμάτων.. ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ!
    το πρώτο σοκ ήρθε στα πρώτα δευτερόλεπτα.. ακολούθησε δεύτερο ισχυρότερο.. και όσο μιλούσε, ένιωθα να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα κακογουστιάς,ασυδοσίας,βλακείας,θράσους,αηδίας,απορίας...

    Είμαι σοκαρισμένη. Εγκέφαλος σε καταστολή. Σαρρή στη Βουλή. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή