...Ο συγκεκριμένος κύριος, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε ουκ ολίγες ταινίες της Χρυσής Εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου. Το cinecomments υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος κύριος πρέπει να ανήκει στον στενό κύκλο του μόνιμου τότε σκηνογράφου του Φίνου, Μάρκου Ζέρβα. Διόλου απίθανο, μια και του φέρνει λίγο.Καθόλου απίθανο όμως να ανήκει και στο συγγενολόι του ίδιου του Φίνου. Γεγονός είναι οτι εμφανίζεται πάντα σε ταινίες του Φίνου, και πάντα ως κάδρο. Σε μια μόνο ταινία τον θυμάμαι να ζωντανεύει: στον "Θησαυρό του Μακαρίτη", στην τελευταία σκηνή - κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει και ως tip.
Σας παρακαλώ λοιπόν, όποιος διαθέτει πληροφορίες για τον παραπάνω "μπάρμπα", ας πει δυο λογάκια, γιατί κοντεύω να σκάσω - κι εγώ κι ο αδερφός μου!
Σας παρακαλώ λοιπόν, όποιος διαθέτει πληροφορίες για τον παραπάνω "μπάρμπα", ας πει δυο λογάκια, γιατί κοντεύω να σκάσω - κι εγώ κι ο αδερφός μου!
Χα χα, έχεις δίκιο, κι εγώ τον έχω προσέξει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης, σταθερά εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε φωτογραφίες και μια γυναικεία μορφή. Να στη θυμίσω: Στην ταινία "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" (Κωνσταντάρας - Κοντού, αυτή με τον "Χατζηθωμά", "Το νού σας ρεμάλια" "κύριε Πετροχείολο μου").
Αφορά αυτή που υποτίθεται ότι ήταν η μακαρίτισσα η γυναίκα του στραβόξυλου - πλοίαρχου που κάθε τόσο πηγαίνει και της μιλάει ("σ' το 'λεγα, θα κρυώσεις...".
Όταν έχεις δει αυτές τις ταινίες τόσες δεκάδες φορές, σταματάς πια να κοιτάς την υπόθεση και βλέπεις άλλες λεπτομέρειες.
Επίσης, σε πολλές ταινίες, εμφανίζεται ένα ξυλόγλυπτο, απομίμηση του ακρόπρωρου ενός πλοίου (νομίζω του "Θεμιστοκλή"), που έδρασε κατά τη διάρκεια της επανάστασης.
dmast
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εν λόγω κυρία, εαν δεν με απατά η μνήμη μου, πρέπει να έκανε και μια εμφάνιση στο "Καπετάν Φάντης Μπαστούνι" - και πάλι Κωνσταντάρας.
Ειλικρινά όμως σου λέω, το έχω βάλει σκοπό να ανακαλύψω ποιός είναι ο μπάρμπας. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο έχω ταλαιπωρηθεί!
σοβαρά υπάρχει ένας τύπος ο οποίος εμφανιζόταν μονίμως σαν κάδρο σε ταινίες;; φοβερά αστεία ιστορία! που την ξέθαψες
ΑπάντησηΔιαγραφήZekia
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο και αν θέλω τα credits (ακολουθεί χαιρέκακο γελάκι τύπου Αρτέμη Μάτσα), την ιστορία δεν την ξέθαψα εγώ. Το blog Cinecomments - το αντίστοιχο link υπάρχει στο post - είχε προ πολλου την απορία.Αλλά πάντα μ'ετρωγε.
έλεος με τη διαμαντοπούλου
ΑπάντησηΔιαγραφή